Navigacija

Kontakt komitet: Predstavljen Nacrt smernica za jasnije definisanje izmena Direktive

Evropska komisija predstavila je, na 53. sastanku Kontakt komiteta Direktive o audiovizuelnim medijskim uslugama, Nacrt smernica za definisanje platformi za deljenje medijskih sadržaja i udela evropskih audiovizuelnih dela u uslugama na zahtev.

Na sastanku Kontakt komiteta, koji je održan 9. septembra u Briselu, prisustvovalo je i Regulatorno telo za elektronske medije, a čiji je cilj bliže definisanje izmena Direktive koje su uvedene usvajanjem revidirane verzije ovog dokumenta krajem 2018. godine.

Do kraja godine očekuje se usvajanje smernica koje se tiču primene pojma suštinske funkcionalnosti pri definisanju platformi za deljenje medijskih sadržaja i računanja udela evropskih audiovizuelnih dela u uslugama na zahtev, kako bi se olakšala primena revidirane Direktive u državama članicama.

Navedene smernice bi trebalo da predstavljaju rešenja problema koji su se javili prilikom primene izmena Direktive o audiovizuelnim medijskim uslugama u zemljama Evropske unije, a posebno u vezi sa definisanjem navedenih pojmova, koji predstavljaju najvažnije izmene u Direktivi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/712/AVMSD.jpg
Back to top