Навигација

Обавештење пружаоцима медијских услуга о новом споту "Бесплатна додела СТБ - 15. март"

На иницијативу Министарства трговине, туризма и телекомуникације, Савет Регулаторног тела за електронске медије је на седници одржаној 30. октобра 2014. године, донео одлуку да се сви пружаоци медијских услуга који терестријално емитују програм обавесте о медијској кампањи и њиховој улози у информисању и подизању нивоа знања грађана Републике Србије у процесу преласка са аналогног на дигитално емитовање.

У складу са тим потребно је да пружаоци медијских услуга емитују спот под називом "Бесплатна додела СТБ - 15. март" који можете преузети са адресе:

ftp://file.rts.rs

username: digitalizacija

password: RTSdigital

Потребно је да се спот емитује по динамици која је претходно достављена упутством бр. 01-2255/14-2, од 3. новембра 2014. године.

Пружаоци медијских услуга су у обавези да наведене спотове емитују ван рекламног блока, пре централне информативне емисије два пута у периоду од 06 до 09 часова, један пут у периоду од 12 до 14 часова, један пут у периоду од 16 до 17 часова, два пута у периоду од 18 до 20 часова и два пута у периоду од 20 до 22 часа.

Време емитовања спота у вези са преласком са аналогног на дигитално емитовање не урачунава се у време трајања телевизијског и радијског оглашавања.

За све додатне информације и појашњења у вези са емитовањем спотова можете се обратити Регулаторном телу за електронске медије office@rra.org.rs или на телефон 011/2028-700.

Председник Савета

Горан Караџић

Back to top