Навигација

Саопштење за медије поводом захтева ЈМУ РТС за мониторингом предизборног спота „Ђилас један и један“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује – Људи побеђују“

Саопштење за медије

На данашњој 296. ванредној седници, а на основу данашњег захтева ЈМУ Радио Телевизија Србије за мониторингом предизборног спота „Ђилас један и један“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује – Људи побеђују“,  Савет Регулаторног тела за електронске медије је на основу Извештаја Службе за надзор и анализу,  донео Одлуку да подносиоцу пријаве ЈМУ РТС и свим другим пружаоцима медијских услуга одобри емитовање ове предизборне политичке поруке, с обзиром да нема елемената кршења Закона о оглашавању, нити било ког закона из сета закона о медијима.

Образложење

На основу увида у садржај политичке огласне поруке (предизборног спота) „Ђилас 1 и 1“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују“, стручна служба Регулаторне агенције за електронске медије мишљења је да нема елемената који би били у супротности са Законом о оглашавању нити има повреде других закона о медијима, као ни елемената дискриминације других изборних листа.
ЈМУ РТС доставио је на давање мишљења политичку огласну поруку „Ђилас 1 и 1“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују“ за коју је планиран почетак емитовања на програму РТС, почев од 25.02.2018. године.

ОПИС:
„Наравно, не пада вам ни на памет да гласате за број један.
А да пробате да гласате овако:
Сад већ може зар не. Једноставно је један и један - једанаест. Ђилас. Београд одлучује, људи побеђују“.
Предизборни спот траје 15 секунди.

Регулаторно тело за електронске медије

Back to top