Навигација

Саопштење за медије поводом захтева ЈМУ РТС за мониторингом предизборног спота „Страх“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује – Људи побеђују“

На данашњој 297. ванредној седници, а на основу данашњег захтева ЈМУ Радио Телевизија Србије за мониторингом предизборног спота „Страх“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује – Људи побеђују“, Савет Регулаторног тела за електронске медије је на основу Извештаја Службе за надзор и анализу,  донео Одлуку да подносиоцу пријаве ЈМУ РТС и свим другим пружаоцима медијских услуга одобри емитовање ове предизборне политичке поруке, с обзиром да нема елемената кршења Закона о оглашавању, нити било ког закона из сета закона о медијима.

Образложење

На основу увида у садржај политичке огласне поруке (предизборног спота) „Страх“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују“, стручна служба Регулаторне агенције за електронске медије мишљења је да нема елемената који би били у супротности са Законом о оглашавању нити има повреде других закона о медијима, као ни елемената дискриминације других изборних листа.
ЈМУ РТС доставио је на давање мишљења политичку огласну поруку „Страх“ изборне листе „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују“ за коју је планиран почетак емитовања на програму РТС, почев од 26.02.2018. године.

ОПИС:

„На овим изборима један човек се плаши само једног човека. Па кад је већ тако, одговор је само један. Једноставно је, један и један једанаест. Ђилас. Београд одлучује, људи побеђују“.

Предизборни спот траје 14 секунди.

Регулаторно тело за електронске медије

 

Back to top