Navigation

News

Complaints rejected

Complaints rejected

Savet Republičke radiodifuzne agencije, odbio je na današnjoj sednici , prigovore Društva za radio i televizijske aktivnosti „Kopernikus cable network“ d.o.o. iz Niša i „Nove .rs Television“ d.o.o. iz Beograda izjavljene na rešenje Saveta od 9. avgusta 2013.godine kojim su odbijene njihove prijave na Javnom konkursu za izdavanje dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Republike.

Warning pronounced to TV Pink

Savet Republičke radiodifuzne agencije je 7. avgusta 2013. godine izrekao meru upozorenja TV Pink. Rešenje o izricanju mere upozorenja možete preuzeti ovde.

 Notification for broadcasters with issued licence for cable distribution

Notification for broadcasters with issued licence for cable distribution

U skladu sa odredbama Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju i Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji potrebno je da emiteri koji imaju dozvolu za kablovsko emitovanje programa dostave Republičkoj radiodifuznoj agenciji popunjen obrazac sa osnovnim podacima o televiziji. Preuzmite obrazac na ovom linku

Announcement regarding SOS channel lawsuit

Republička radiodifuzna agencija je iz medija saznala za presudu Privrednog suda u Beogradu donetoj u postupku po tužbi SOS kanala i takav ishod je za Agenciju potpuno neočekivan. RRA će, s obzirom da presudu do sada nije dobila, ukoliko navodi iz štampe budu tačni, nakon analize same presude svakako uložiti žalbu.

RRA od početka ovog postupka smatra da ne može biti odgovorna za tehničke karakteristike i eventualnu neispravnost bilo kog kanala ili frekvencije jer je to van njenih zakonskih ovlašćenja.

RRA ima zakonsku obavezu da svaku radiofrekvenciju koja se nalazi u Planu raspodele frekvencija dodeli putem javnog konkursa, a o tome koje se frekvencije nalaze u pomenutom dokumentu odlučuje Ministarstvo nadležno za oblast telekomunikacija uz učešće RATEL-a. Nakon izdavanja dozvola RRA ima nadležnosti u praćenju programa emitera, a nema ovlašćenja kao ni tehničke kapacitete da vrši kontrolu tehničkih parametara i eventualno učestvuje u otklanjanju štetnih smetnji ili koordiniše mađunarodni radiodifuzni spektar.

Council Meetings

  • Regulatory Authorities for Electronic Media and Media Literacy - Comparative analysis of the best European practices
  • REM Brochure
  • RIRM
  • RATEL
  • EPRA
  • BRAF
  • CERF
Back to top