Navigacija

Odluke sa 219. redovne sednice Saveta Regulatora

Savet Regulatornog tela za elektronske medije, na sednici održanoj 15. septembra 2020. godine, doneo je odluku o izricanju mere privremene zabrane objavljivanja programskog sadržaja PMU TV Prva i Nacionalna Happy TV.

PMU TV Prva zabranjeno je emitovanje emisije „Jutro“, u trajanju od 24 časa, zbog kršenja člana 27 stav 1. i 3. Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

PMU Nacionalna Happy TV zabranjeno je emitovanje emisije „Bolja zemlja“, u trajanju od 15 dana, zbog kršenja člana 50. Zakona o elektronskim medijima i člana 20. Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Na istoj sednici Savet je izrekao meru upozorenja PMU TV Pančevo, dok je u postupku izricanja mera prema PMU TV Novi Pazar obustavljen postupak.

Pokrenuti su postupci izricanja mera prema PMU Nacionalna Happy TV i TV B92 i doneta je odluka o podnošenju zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka prema PMU Radio Pink 91,3 i TV Melos zbog kršenja Zakona o javnom informisanju.

Doneta je odluka o podnošenju zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv PMU TV Prva, TV B92, Nacionalna Happy TV i TV Pink zbog kršenja odredbi Zakona o oglašavanju.

Back to top