Navigacija

Saopštenje povodom Dana žalosti

Vlada Republike Srbije proglasila je Dan žalosti na teritoriji Republike Srbije za 5, 6. i 7. maj 2023. godine.

Od stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o obeležavanju Dana žalosti na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 30/10), Regulatorno telo za elektronske medije, kao povereni posao, vrši nadzor na primenom odredbi koje se odnose na programe radio i televizijskih pružalaca medijskih usluga.

Regulatorno telo za elektronske medije ukazuje da pružaoci medijskih usluga tokom pružanja medijske usluge emituju odluku o proglašenju Dana žalosti. Za vreme trajanja Dana žalosti, umesto humorističkih, zabavnih, rijalitija prisilnog okruženja, folklornih i drugih sadržaja sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i usklade detaljnu programsku šemu u vreme dana žalosti.

Regulator će povodom Dana žalosti direktno primenjivati odredbe Zakona o obeležavanju Dana žalosti na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS, broj 101/05 i 30/10).

U skladu sa odredbama koje se odnose na način obeležavanja Dana žalosti, Regulator preporučuje emitovanje umetničke i instrumentalne muzike molskog tonaliteta.


Regulatorno telo za elektronske medije

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1171/logo.png
Back to top