Навигација

Савет РЕМ казнио је Happy TV и ТВ Пинк због емитовања непримерених садржаја у ријалити тв програмима

Савет регулаторног тела за електронске медије, на данашњој седници, казнио је ПМУ Предузеће за маркетинг, издавачку делатност, радио и телевизију Happy TV Д.О.О., Београд,  Александра Дупчека број 14 – Happy TV мером упозорења, а ПМУ Предузеће за информисање и макретинг "Pink international company" д.о.о. Незнаног јунака 1, Београд, - ТВ Пинк, мером опомене због емитовања непримерених садржаја у ријалити тв програмима Парови, односно Фарма.

Оцењено је да су псовке, вређања, туче и уопште непристојно понашање садржаји који могу негативно да утичу на децу и да нису смели да се емитују у заштићено време пре 22:00, односно 23:00 часа.

Савет је наложио телевизијама Happy TV и ТВ Пинк да отклоне уочене неправилности и да програм који није примерен гледаоцима млађим од 12 година не емитују пре 22:00 часа.

Уколико налог Савета РЕМ-а, који су дужни да објаве у року од 24 часа након добијања решења у времену између 18:00 и 21:00 сат, не буду поштовали, овим пружаоцима медијске услуге емитовања телевизијског програма, биће изречене строжије мере, у складу са Законом.

Савет РЕМ-а оценио је данас да у ријалити програму Велики брат није било садржаја који могу нашкодити менталном и физичком здрављу малолетника.

Back to top