Navigacija

136. redovna sednica

Redovne sednice Saveta

Savet Republičke radiodifuzne agencije na 136. redovnoj sednici održanoj 26. februara 2014. godine doneo je sledeće odluke:

  • Savet Republičke radiodifuzne agencije je na sednici odlučio da dozvola ne bude izdata nijednom od dva podnosioca prijava na Javni konkurs za izdavanje dozvole za emitovanje programa na nacionalnom nivou. Glasanje na sednici je bilo tajno i svaki od kandidata – TV Nova.RS i TV Kopernikus – dobio je po četiri glasa, a za donošenje odluke o izdavanju dozvole bilo je potrebno pet glasova. Na sednici su razmatrane predstavke izborne liste „Dveri“. Savet RRA je konstatovao da se od trenutka kada je pozvao emitere na izjašnjenje po ovom pitanju zastupljenost ove izborne liste znatno povećala kod svih emitera. Savet RRA i dalje nalaže emiterima da strogo vode računa o ravnomernoj zastupljenosti svih učesnika u izbornom procesu na njihovim programima. Članovi Saveta RRA obavili su i razgovor sa predstavnikom televizije „Palma plus“ i upozorili ga da enormnim favorizovanjem jedne izborne liste na svom programu ozbiljno krši Zakon o radiodifuziji i Opšte obavezujuće uputstvo za ponašanje emitera u toku predizbornog perioda.Savet RRA je naložio TV „Palmi plus“ da do kraja izbornog procesa uskladi svoj programski sadržaj, tako da svi učesnici u izbornom procesu budu ravnomerno zastupljeni i naglasio da će njegov program biti pod kontinuiranim monitoringom stučnih službi Agencije tokom trajanja predizborne kampanje
  • Savet RRA razmatrao je predstavku građanina na program RTS i RTV u vezi sa poštovanjem Opšte obavezujućeg uputstva emiterima radi omogućavanja nesmetanog informisanja gledalaca sa oštećenim sluhom u toku predizborne kampanje. Savet RRA je dopisom apelovao na Javni servis da poveća broj informativnih emisija koje mogu da prate i gledaoci sa oštećenim sluhom.
Back to top