Navigacija

146. redovna sednica

Redovne sednice Saveta

Savet Regulatornog tela za elektronske medije na 146. redovnoj sednici održanoj 15. oktobra 2014. godine doneo je sledeće odluke:

• Oduzeta je dozvola za televizijsko emitovanje programa emiteru Sezam o.d. Žarko Timotijević i dr iz Bora - TV Sezam pre isteka vremena na koje je izdata zbog postojanja razloga iz člana 61. tačka 9) Zakona o radiodifuziji.

• Oduzeta je dozvola za kablovsko emitovanje televizijskog programa emiteru Cvijeta Jovanović PR Agencija "Zenit" iz Kule - TV Kula pre isteka vremena na koje je izdata zbog postojanja razloga iz člana 61. tačka 9) Zakona o radiodifuziji.

• Oduzeta je dozvola za kablovsko emitovanje televizijskog programa emiteru "Resava-Svitel" d.o.o. iz Svilajnca- TV SVI-TEL pre isteka vremena na koje je izdata zbog postojanja razloga iz člana 61. tačka 9) Zakona o radiodifuziji.

• Oduzima se dozvole pre isteka vremena na koje je izdata pružaocu medijske usluge Preduzeću za radiodifuziju, marketing i usluge „Broadcast Media Group“ d.o.o. iz Arilja, ul. Miloša Glišića br. 28 -  Play FM radio zbog postojanja razloga iz člana 89. stav 1. tačka 1) Zakona o elektronskim medijima.

• Odobren je ulazak u Inicijalnu mrežu na lokaciji Tupižnica emiteru D.o.o. „ Istok Company ”ul. Jasikovačka petlja bb, Salaš – Televiziji Istok, a pružalac usluge televizijskog emitovanja uputi da sa JP ETV počne pregovore o tehničkim i ekonomskim uslovima pristupa, koji se regulišu zaključivanjem ugovora.

• Odbijen je zahtev pružaoca medijske usluge Privrednog društva „Hit music FM“ d.o.o.  iz Beograda, ul. Koste Racina broj 11 -  Hit music za promenu imaoca dozvole.

• Zabranjeno je Preduzeću za spoljnu trgovinu „PALMA LTD“ d.o.o. Beograd, Zemun, ul. Cara Dušana br. 73, emitovanje televizijskog programa posredstvom zemaljskih radiodifuznih stanica na području Regiona grada Beograda, počev od dana 19.08.2006. godine pa nadalje.

• Savet REM razmatrao je molbu pružaoca medijske usluge D.o.o. za radio i televiziju „RTV Kladovo“ iz Kladova ul. Koste Abrašević br. 30 – TV K  za smanjenje naknade za emitiovanje programa, zbog poplave opštine Kladovo u septembru 2014. godine  i doneo odluku da se izvrši obilazak pružaoca medijske usluge,  kako bi se utvrdilo da li je postojala direktna ili indirektna šteta u studiju, studijskoj/telekomunikacionoj opremi koju je emiter pretrpeo tokom elementarnih nepogoda u septembru 2014. godine.

• Podnet je predlog izvršenja na osnovu izvršne isprave protiv emitera Radiodifuzno preduzeće "Spektri" Jeton Ismaili i ortaci o.d. – TV Spektri iz Bujanovca na iznos od 310.347,24 dinara.

• Usvojen je izveštaj Službe za nadzor i analizu programa emitera kojim je utvrdđeno da emiter Radiodifuzno preduzeće TV B92 a.d. iz Beograda – TV B92  ispunjavava uslov za odobreno smanjenje visine naknade za emitovanje televizijskog programa.

• Usvojen je izveštaj Službe za nadzor i analizu programa emitera kojim je utvrdđeno da emiter Radio televizija "Belle amie" d.o.o. iz Niša - TV Belle amie ispunjavava uslov za odobreno smanjenje visine naknade za emitovanje televizijskog programa.

• Usvojen je izveštaj Službe za nadzor i analizu programa emitera kojim je utvrdđeno da emiter Privredno društvo za radio i televizijske aktivnosti  Happy K. Televizija d.o.o iz Beograda - Happy K ispunjavava uslov za odobreno smanjenje visine naknade za emitovanje televizijskog programa.

• Usvojen je izveštaj službi da uputi dopis svim televizijskim emiterima sa nacionalnim pokrivanjem u kojem će ih obavestiti da je u skladu sa članom 48. stav 3. Zakona o elektronskim medijima („Sl. glasnik RS“, br. 83/2014) predviđeno da se medijske usluge pružaju na način kojim se obezbeđuje ujednačen nivo tona svih programskih sadržaja, a naročito audio-vizuelene  komercijalne komunikacije u odnosu na drugi programski sadržaj. 

Back to top