Navigacija

Saopštenje posle sednice Saveta održane 30. oktobra 2012. godine

U toku postupka izricanja mera Savet RRA je naložio emiteru TV Pink da bez odlaganja emisiju „Preljubnici“, pre početka emitovanja i na njegovom kraju, jasno označi kao igrani program kako javnost ne bi bila u zabludi da je reč o dokumentarnom programu i u celosti prekrije signalom sve psovke i uvredljiv govor. Savet je naložio emiteru TV Pink da emisiju „Preljubnici“ jasno označi kao program koji nije prikladan za mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadražaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina emisiju emituje nakon ponoći.
 
U toku postupka izricanja mera Savet RRA je naložio emiteru Nacionalna TV Hepi da bez odlaganja emisiju „Luda kuća“, pre početka emitovanja i na njenom kraju, jasno označi kao igrani program kako javnost ne bi bila u zabludi da ličnosti koje se pojavljuju ne predstavljaju sebe i događaje iz svog života i u celosti prekrije signalom sve psovke i uvredljiv govor. Savet je naložio emiteru Nacionalna TV Hepi da emisiju „Luda kuća“ jasno označi kao program koji nije prikladan za mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadražaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina emisiju emituje nakon ponoći.
 
U toku postupka izricanja mera Savet RRA je naložio emiteru TV Prva da bez odlaganja emisiju „Porodične tajne“, pre početka emitovanja i na njenom kraju, jasno označi kao igrani program kako javnost ne bi bila u zabludi da je reč o dokumentarnom programu i u celosti prekrije signalom sve psovke i uvredljiv govor. Savet je naložio emiteru TV Prva da emisiju „Porodične tajne“ jasno označi kao program koji nije prikladan za mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadražaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina emisiju emituje nakon ponoći.
 
Od emitera se posebno očekuje poštovanje Opšte obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera – Kodeksa ponašanja emitera i izbegavanje emitovanja problematičnih sadržaja u vreme kada se može očekivati da maloletni gledaoci gledaju programe televizije.
 
U Beogradu,
30. oktobra 2012. godine
Savet RRA
Back to top