Navigacija

Održan trening za zaposlene u Regulatornom telu za elektronske medije na temu „Dostupnosti medijskih sadržaja za osobe sa invaliditetom u svetlu izmenjene Direktive Evropske unije o audiovizuelnim medijskim uslugama (AVMSD)“ u okviru projekta JUFREX

U okviru zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope"Horizontal facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022" i projekta „Sloboda izražavanja i sloboda medija u Srbiji (JUFREX)“ dana 18.11.2020. godine putem video konferencije održan je trening za zaposlene u Regulatornom telu za elektronske medije na temu „Dostupnosti medijskih sadržaja za osobe sa invaliditetom u svetlu izmenjene Direktive Evropske unije o audiovizuelnim medijskim uslugama (AVMSD)“.

Pored zaposlenih u Regulatornom telu za elektronske medije, učesnici i govornici ovog treninga bili su eksperti Saveta Evrope, Evropskog foruma za osobe sa invaliditetom, predstavnici Radio-televizije Srbije i Ministarstva kulture i informisanja.

Cilj treninga je bio predstavljanje evropskih standarda u oblasti medijskih sadržaja za osobe sa invaliditetom, ali i razgovor o postojećoj regulativi i praksi u Srbiji i mogućnostima za unapređenje i usklađivanje sa evropskim standardima.

 

Back to top