Навигација

Одржан тренинг за запослене у Регулаторном телу за електронске медије на тему „Доступности медијских садржаја за особе са инвалидитетом у светлу измењене Директиве Европске уније о аудиовизуелним медијским услугама (AVMSD)“ у оквиру пројекта JUFREX

У оквиру заједничког програма Европске уније и Савета Европе"Horizontal facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022" и пројекта „Слобода изражавања и слобода медија у Србији (JUFREX)“ дана 18.11.2020. године путем видео конференције одржан је тренинг за запослене у Регулаторном телу за електронске медије на тему „Доступности медијских садржаја за особе са инвалидитетом у светлу измењене Директиве Европске уније о аудиовизуелним медијским услугама (AVMSD)“.

Поред запослених у Регулаторном телу за електронске медије, учесници и говорници овог тренинга били су експерти Савета Европе, Европског форума за особе са инвалидитетом, представници Радио-телевизије Србије и Министарства културе и информисања.

Циљ тренинга је био представљање европских стандарда у области медијских садржаја за особе са инвалидитетом, али и разговор о постојећој регулативи и пракси у Србији и могућностима за унапређење и усклађивање са европским стандардима.

 

Back to top