Navigacija

Saopštenje Saveta REM

Savet REM je na svojoj sednici održanoj 29. jula 2022. godine doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestičkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije. Potrebnom većinom glasova dozvole su dobili:

1. TV Prva;
2. TV Pink;
3. Nacionalna Happy TV;
4. TV B92.

Na istoj sednici Savet REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa za područje cele Republike Srbije. Potrebnom većinom glasova dozvole su dobili:

1. Hit Music FM;
2. Radio S;
3. Radio S2;
4. Play radio.

Zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Republike Srbije Savet REM je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole za tzv. „petu frekvenciju“.

Savet REM je na današnjoj sednici doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem terestričkog digitalnog signala i dvanaest dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa.

Savet REM je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajući mišljenja struke, javnosti i svakog člana Saveta REM. Zato Savet REM apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama o koje su donete.

Ovim putem Savet REM upućuje čestitke svim pružaocima medijskih usluga koji su zadobili njegovo poverenje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1087/Rem_logo.png
Back to top