Навигација

Саопштење Савета РЕМ

Савет РЕМ је на својој седници одржаној 29. јула 2022. године донео одлуке о издавању дозвола за пружање медијске услуге телевизијског емитовања путем терестичког дигиталног преноса за подручје целе Републике Србије. Потребном већином гласова дозволе су добили:

1. ТВ Прва;
2. ТВ Пинк;
3. Nacionalna Happy ТВ;
4. ТВ Б92.

На истој седници Савет РЕМ је донео одлуке о издавању дозвола за пружање медијске услуге радија путем терестричког аналогног преноса за подручје целе Републике Србије. Потребном већином гласова дозволе су добили:

1. Hit Music FM;
2. Радио С;
3. Радио С2;
4. Play радио.

Због великог интересовања за добијање дозволе за телевизијско емитовање за подручје целе Републике Србије Савет РЕМ је донео одлуку о расписивању Конкурса за додељивање још једне дозволе за тзв. „пету фреквенцију“.

Савет РЕМ је на данашњој седници донео одлуку о расписивању Конкурса за доделу дозвола за регион Београда и то три дозволе за телевизијско емитовање путем терестричког дигиталног сигнала и дванаест дозвола за пружање медијске услуге радија путем терестричког аналогног преноса.

Савет РЕМ је одлуке донео на професионалан и одговоран начин, у складу са демократском процедуром, ценећи све околности наведене у конкурсној документацији, уважавајући мишљења струке, јавности и сваког члана Савета РЕМ. Зато Савет РЕМ апелује на најширу јавност и указује на потребу да се избегне свака врста манипулације и политизације у вези са одлукама о које су донете.

Овим путем Савет РЕМ упућује честитке свим пружаоцима медијских услуга који су задобили његово поверење.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1087/Rem_logo.png
Back to top