Навигација

Саопштење после седнице Савета 10. фебруара 2009. године

Савет Републичке радиодифузне агенције донео је данас одлуку о именовању Тамаре Буревић, Ратка Вујичића и Бориса Лабудовића за чланове Управног одбора Радиодифузне установе Војводине.

Савет је донео одлуку о доношењу измене и допуне Правилника о мерилима за утврђивање висине накнаде за емитовање радио и/или телевизијског програма. Предлог измене и допуне Правилника биће упућен Влади Републике Србије на сагласност, а чијим ће усвајањем бити умањене накнаде за локалне и регионалне емитере.

 

На седници Савета разматрана је ситуација о скупштинским преносима и ток разговора представника Народне Скупштине Репбулике Србије са менаџментом Јавног радиодифузног сервиса Србије. Савет је поздравио напоре обе стране да се усагласе око начина преношења седница Народне Скупштине Србије путем Јавног радиодифузног сервиса Србије и додао да је потребно поштовати Закон о радиодифузији и Закон о јавном информисању у погледу евентуалног формирања посебног канала за скупштинске преносе.

 

Савет РРА је у складу са досадашњом праксом наставио са доношењем одлука о забрани емитовања за две радио станице које емитују програм без дозволе, као и одлуку о подношењу кривичне пријаве против НН лица због повреде печата након извршеног печаћења радио станице која је емитовала програм без дозволе.

 

У Београду,

дана 10. фебруара 2009. године

 

 

Републичка радиодифузна агенција

председник Савета

Епископ јегарски др Порфирије (Перић)

Back to top