Навигација

Обавештење о мерама РРА против нелегалног емитовања програма

Поводом навода Независног друштва новинара Војводине, објављеном у дневном штампи, да се број радио и ТВ станица које емитују програм без дозволе увећао у протекле две године, подсећамо на мере које је Савет предузео у протеклом периоду.

Након достављених мерења радиофреквенцијског спектра, за које је надлежна Републичка агенција за телекомуникације, РРА доноси решења о забрани емитова програма и подности захтев за покретање прекршајног поступка надлежном органу за прекршаје.

У вези са тим урађено је 102 решења о забрани емитовања програма, поднето 75 захтева за покретање прекршајног поступка, донето 76 закључака о дозволи извршења решења против правних или физичких лица која нису поступила по решењима о забрани емитовања програма, поднето 18 захтева за пружање помоћи у спровођењу извршења и поднето четири кривичне пријаве против НН извршиоца за кривично дело скидања печата Агенције.

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, поднето је 16 кривичних пријава против РТВ станица које емитују програм без дозволе. Оствареном сарадњом Савет сматра да ће у великој мери решити проблем нелегалног емитовања програма у Републици Србији.

Савет Републичке радиодифузне агенције предузео је све радње дефинисане Законом о радиодифузији, како би стао на пут нелегалном емитовању програма и у том смислу покренуо поступке пред надлежним органима од којих очекује да ће у што краћем року донети одлуке.

У Београду,
дана 14. јуна 2010. године

 

Републичка радиодифузна агенција
Председник Савета
Епископ јегарски др Порфирије (Перић)

Back to top