Навигација

Саопштење после седнице Савета одржане 21. јуна 2010. године

Савет РРА донео је одлуку да се против телевизије „Пинк“ покрене прекршајни поступак због садржаја у реалити-програму „Фарма“ који могу да шкоде физичком, менталном или моралном развоју деце и омладине (члан 68 тачка 5 и 6 Закона о радиодифузији).  Након раније интервенције Савета РРА телевизија „Пинк“ уложила видљив напор да програм „Фарма“ усклади са важећим прописима и после тога нису забележени тежи прекршаји Закона о радиодифузији нити Кодекса понашања емитера, али је одлука о покретању прекршајног поступка донета због ранијих неприхватљивих ексцеса у програму телевизије „Пинк“ која емитује овај реалити-програм.

 

Такође, због овог прекршаја Закона о радиофузији одлучено је да се  покрене поступак и у случају емисије „Луда кућа“ телевизије „Кошава“.

 

Против Радио телевизије Србије РРА ће поднети прекршајне пријаве  због емитовање реклама за пиво, што је недозвољено ван временског интервала од 18 до 6 часова. Реч је о огласним садржајима који се на РТС-у емитују непосредно пре преноса утакмица Светског првенства у фудбалу.

 

Пријаве судији за прекршаје биће поднете и против свих националних емитера код којих су забележени прекршаји Закона о оглашавању.

 

Београд, 21.6.2010. године.          

Председник Савета РРА

 

Епископ јегарски др Порфирије (Перић)

Back to top