Навигација

Заједничко саопштење са састанка одржаног 08. априла 2011. године у РРА

Представници регулаторних тела из региона договорили су се данас, у Београду, да редовно одржавају састанке и усклађују акте како би се у што већој мери уједначили услови за рад електронских медија. Први следећи састанак је договорен да буде у Охриду,  у мају месецу ове године.

Представници регулаторних тела, састали су се на позив Републичке радиодифузне агенције и разговарали о заштити малолетника и регулисању „ријалити“ програма.

Састанку су присуствовали представници из регулаторних агенција из Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Хрватске и Црне Горе.

Теме састанка су биле начин надзора над радом емитера у смислу програмског садржаја, правилно обележавање садржаја, заштита малолетника у садржају „ријалити“ програма и поступање регулатора у овој области, као и доношење подзаконских аката из те области.

Регулатори су се сагласили да овакав вид сарадње треба да постане редовна пракса, обзиром на велики број тема које су заједничке свима њима у раду, попут: заштита малолетника у програмском садржају, позиционирање производа (product placement), политичко представљање у програмском садржају, примена европске регулативе и регулисање ауторских права у кабловском емитовању програма.

У Београду,

8. априла 2011. године

 

Back to top