Навигација

Саопштење после састанка са представницима емитера западне Србије

Чланови Савета РРА одржали су данас састанак са представницима емитера западне Србије и разговарали о проблемима нелегалног емитовања програма на територији Србије.

Представници емитера западне Србије указали су на изузетно тешку финансијску ситуацију у којој се налазе, због постојања великог броја радио и телевизијских станица које емитују програм без дозволе. Пиратске РТВ станице ометају рад емитера са дозволом и умањују могућност њиховог нормалног пословања.

На састанку је одлучено да се током наредне недеље организује састанак са надлежним инспекторатом Министарства културе, информисања и информационог друштва, Републичком агенцијом за електронске комуникације, Тужилаштвом за високо технолошки криминал, Министарством унутрашњих послова и Министарством пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и пронађу решења за трајно укидање рада нелегалних радио и ТВ станица на територији Републике Србије.

Од 2008. године до данас Савет РРА је донео 258 решења о забрани нелегалног емитовања програма, 123 захтева за покретање прекршајних поступака и поднео 167 кривичних пријава.  

Београд,

23. фебруара 2012. године

 

Служба за односе са јавношћу

 

Back to top