Навигација

Формирани пакети програмских садржаја за Иницијалну мрежу за тестирање дигиталног ТВ сигнала

Савет Републичке радиодифузне агенције је на седници одржаној дана 04. априла 2012. године разматрао технолошке могућности за формирање пет пакета различитих садржаја у Иницијалној мрежи за тестирање дигиталног ТВ сигнала и утврдио списак емитера чији ће се садржаји наћи у наведеним пакетима.

Приликом доношења одлуке о списку емитера који се могу наћи у једном од пакета за емитовање у Иницијалној мрежи, Савет РРА је узео у обзир појединачне захтеве емитера као и изјашњења емитера у погледу програмских, техничких и материјалних ресурса да се и њихови програми могу експериментално дигитално емитовати.

Подсећамо да је Савет РРА крајем прошле године утврдио да се у Иницијалној мрежи морају наћи програмски садржаји јавног сервиса – РТС 1 и РТС 2, као и РТС дигитал и сви национални комерцијални емитери – ТВ Пинк, ТВ Авала, ТВ Прва, ТВ Б92 и Nacionalna Happy TV/HappyK.

Како су стечене техничке могућности за формирање и емитовање различитих програмских пакета на различитим предајницима или групи предајника у Иницијалној мрежи то је Савет РРА донео одлука да се овом списку у складу да зоном покривања додају и:

1.Радиодифузна установа Војводине „Радио телевизија Војводине”, Други програм- РТВ 2

као и емитери са регионалним покривањем :

2. Јавно предузеће Радио телевизија Крагујевац, из Крагујевца - ТВ Крагујевац;

3. Јавно предузеће Радио телевизија Врање , из Врања-ТВ Врање;

4. РТВ „ Belle Amie ” д.о.о., из Ниша - ТВ Belle Amie и

5. Јавно предузеће за информисање Нови Пазар, из Новог Пазара- Регионална ТВ.

У Београду,

дана 6. априла 2012. године

Служба за односе са јавношћу

и међународне односе 

Back to top