Навигација

Саопштење „Чија сте ви продужена рука?“

Саопштење  „Чија сте ви продужена рука?“

Апел Регулаторног тела за електронске медије очигледно није уродио плодом, па га понављамо, јер су, само дан по његовом објављивању, и неки бивши чланови РЕМ-а и медији који им раде кампању, наставили са етикетама које су, очигледно, постале идеална замена за недостатак аргумената.
Па су и Гордана Суша и главни уредник Данаса изјавили да је РЕМ продужена рука СНС, да коментарише опозицију, а не власт, и да се бави политиком.
Притом су заборавили да кажу да је управо опозиција гурнула РЕМ у политику, организујући бесмислени митинг испред наших просторија, и то све позивајући се на законе које нису прочитали. Није то радио СНС, јер да јесте, исто бисмо се понели и исто бисмо их питали.
Заборавили су да кажу да је РЕМ то доказао реагујући и када је власт, кроз министра Вукосављевића, такође заборавила да прочита законе и препоруке Европске комисије.
Заборавили су да кажу и да је лично власник Пинк телевизије писао јавна писма члановима РЕМ-a, незадовољан казнама које смо му изрекли.
Заборавили су, на крају, да кажу и да је РЕМ, током избора, забранио спот СНС, у којем се, на непримерен начин, појављује управо Драган Ђилас.
Све заједно, заборавили су доста тога, а посебно да признају да је Суша поново побркала лончиће и позивала се на члан закона који није ни прочитала. Уместо тога, залепљена нам је још једна етикета, па нам не преостаје ништа друго него да питамо: Чија сте ви продужена рука, када вас не занима то што радимо по законима, стриктно их поштујемо и трудимо се да обезбедимо медијско окружење без цензуре и било каквих забрана?
За чији рачун измишљате, сваки пут када вам докажемо да говорите о прописима које не познајете?
Чему служи кампања против РЕМ-a, заснована на комесарским паролама и жељи да се независни регулатор стави под контролу једне од политичких опција, тако што ће кренути да испуњава њене жеље и забрани све што се тој опцији не свиђа?
Да ли треба да се вратимо у време када су ови, који су данас опозиција, били власт и долазили у просторије РЕМ-a, урлали и претили члановима Савета?
Госпођа Суша је, изгледа, те ситне детаље заборавила. Или јој се то свиђало? Или је трпела да случајно не остане без места у Савету?
Она зна одговоре на ова питања. Надамо се, боље него што познаје законе и много боље него што покушава да замени тезе, бави се агитпропом и безуспешно спинује.

 

Савет РЕМ-а

 

Back to top