Навигација

Савет РЕМ-а одговорио на наводе ЦИНС-а

Поштоване госпође и господо из ЦИНС-а,

Савет Регулаторног тела за електронске медије апсолутно дели вашу забринутост за госпођу Тамару Скроза, њено здравље и здравље њене породице, којом сте и почели текст: “Савет РЕМ игнорисао налазе својих служби да оправда Пинк и Студио Б”.

Пошто се бавимо медијима, и има нас и те струке, сматрамо да непријатности и страх које је госпођа Скроза осетила и заслужују солидарност коју сте великодушно исказали.

Опет, не можемо да вас не питамо - а шта је са непријатношћу и страхом који би могли да осете људи у РЕМ-у, када ви објавите фалсификат, то јест извештај који не постоји?

Једини извештај стручних служби РЕМ-а, сачињен поводом догађаја које сте поменули, потписан је и заведен 21.03.2018. године, под редним бројем: 07-220/18-72, и у њему нема ничега од онога што сте навели, па ни тврдњи да је, у случају госпође Скроза, прекршен закон.

Савет РЕМ-а не само да није игнорисао тај извештај, него је по њему и поступио.

Извештај који сте ви објавили је, дакле, фалсификат, и да сте се сетили да се обратите РЕМ-у и затражите, на шта имате право, извештај, добили бисте га, и сами бисте могли да га упоредите са урадком који сте тако громогласно објавили.

Не знамо одакле вам, не знамо ко вам га је и зашто сачинио, али врло добро знамо да то није валидан извештај наше стручне службе.

Наш је заведен, потписан и све време је био јаван и доступан, пошто РЕМ нема, нити ће имати, никакве “тајне извештаје”.

Не знамо како ћете објаснити овај фалсификат, а још мање трапави покушај да се укључите у кампању коју против РЕМ-а воде политички субјекти, али се надамо да ћете бити довољно поштени да то не називате новинарством, пошто то свакако није.

Када је реч о изјавама бивших чланова РЕМ-а, суздржаћемо се од било каквог коментара, осим напомене да је господина Вељковића, у РЕМ, убацио баш Драган Ђилас, ваљда да допринесе независности регулаторног тела.

На крају, онај детаљ о страху и непријатности, слободно заборавите. Страх због фалсификата, непознавања и погрешних тумачења закона, и лоших кампања, одавно више не осећамо, а непријатност остављамо вама.

Ако сте у стању за то, бар онолико колико сте били у стању да измислите непостојећи извештај.

У прилогу вам достављамо и једини постојећи извештај наше стручне службе. Заведен и потписан.

Савет РЕМ-а

Back to top