Навигација

Одлуке са 217. редовне седнице Савета Регулатора

Савет Регулаторног тела за електронске медије је на седници одржаној дана 10. јуна 2020. године, Nacionalnoj Happy TV изрекао меру привременe забранe објављивања програмског садржаја емисије „Голи живот“ у трајању од 7 (седам) дана и меру упозорења због емитовања програмског садржаја у емисији „Добро јутро, Србијо!“. Мере су изречене због повреде одредби члана 50. и 51. Закона о електронским медијима и члана 27. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга, говора мржње и повреде људског достојанства.

На истој седници, Савет Регулатора је донео одлуку о обустављању поступка изрицања мера против пружаоца медијске услуге K::CN 1, док су покренути поступци за изрицања мера против пружалаца медијских услуга ТВ Шабац и Nacionalne Happy TV.

Продужене су дозволе за пружање медијских услуга пружаоцима медијских услуга ТВ Форум, Филм Клуб и Радио Марија Ниш, а издата је дозвола за пружање медијске услуге на основу захтева пружаоцу медијске услуге „Shoppster“.

Седници су присуствовали представници Јавног медијског сервиса „Радио-телевизија Србије“ и Јавног медијског сервиса „Радио-телевизија Војводине“ са којима је разговарано о извештајима о испуњавању законских и програмских обавеза јавних медијских сервиса у току 2019. године.

Усвојен је Извештај о надзору пружалаца медијских услуга током предизборне кампање за републичке, покрајинске и локалне изборе – шести пресек 04.03. – 05.06.2020. године.

Back to top