Навигација

Одлуке са 219. редовне седнице Савета Регулатора

Савет Регулаторног тела за електронске медије, на седници одржаној 15. септембра 2020. године, донео је одлуку о изрицању мере привремене забране објављивања програмског садржаја ПМУ ТВ Прва и Nacionalna Happy TV.

ПМУ ТВ Прва забрањено је емитовање емисије „Јутро“, у трајању од 24 часа, због кршења члана 27 став 1. и 3. Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

ПМУ Nacionalna Happy TV забрањено је емитовање емисије „Боља земља“, у трајању од 15 дана, због кршења члана 50. Закона о електронским медијима и члана 20. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга.

На истој седници Савет је изрекао меру упозорења ПМУ ТВ Панчево, док је у поступку изрицања мера према ПМУ ТВ Нови Пазар обустављен поступак.

Покренути су поступци изрицања мера према ПМУ Nacionalna Happy TV и ТВ Б92 и донета је одлука о подношењу захтева за покретање прекршајних поступака према ПМУ Радио Пинк 91,3 и ТВ Мелос због кршења Закона о јавном информисању.

Донета је одлука о подношењу захтева за покретање прекршајних поступака против ПМУ ТВ Прва, ТВ Б92, Nacionalna Happy TV и ТВ Пинк због кршења одредби Закона о оглашавању.

Back to top