Навигација

Обавештење пружаоцима медијских услуга поводом проглашења тродневне жалости на територији Републике Србије од 20. до 22. новембра 2020. године

Влада Републике Србије прогласила је тродневну жалост од 20. до 22. новембра 2020. године на територији Републике Србије.

Од ступања на снагу Закона о изменама и допунама Закона о обележавању Дана жалости на територији Републике Србије („Службени гласник РС“, број 30/10), Регулаторно тело за електронске медије, као поверени посао, врши надзор на применом одредби које се односе на програме радио и телевизијских пружалаца медијских услуга у време проглашења Дана жалости.

Указујемо да је у данима жалости потребно да пружаоци медијских услуга током пружања медијске услуге емитују одлуку о проглашењу Дана жалости и о програму његовог обележавања, обавесте јавност о скуповима сећања које поводом Дана жалости организују надлежни органи, уместо хумористичких, забавних, ријалитија присилног окружења, фолклорних и других садржаја са забавном и народном музиком, емитују музику и емисије прикладне Дану жалости и ускладе детаљну програмску шему.

Регулатор ће поводом Дана жалости директно примењивати одредбе Закона о обележавању Дана жалости на територији Републике Србије („Службени гласник РС, број 101/05 и 30/10).

У складу са одредбама које се односе на начин обележавањa Дана жалости, Регулатор препоручује емитовање уметничке и инструменталне музике молског тоналитета.

Back to top