Навигација

Одлуке са 224. редовне седнице Савета Регулатора

Савет Регулаторног тела за електронске медије је на 224. редовној седници одржаној дана 16. марта 2021. године покренуо поступак изрицања мера предвиђених Законом о електронским медијима према ПМУ Nacionalnoj Happy TV због непоштовања одредби о заштити људских права у области пружања медијских услуга као и против ПМУ ТВ Пинк због кршења одреби о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

На истој седници Савет је обуставио поступак изрицања мера против ПМУ Nacionalnoj Happy TV покренут због програмског садржаја у емисије „Добро јутро“ емитоване 30. јануара 2021. године.

Такође, Савет је одбио иницијативу чланице Савета Јудите Поповић за покретање поступка против ПМУ који су емитовали узнемирујуће садржаје са конференције за штампу Савета за националну безбедност одржане дана 06. марта 2021. године.

Одузета је дозвола за пружање медијске услуге путем кабловске, сателитске и IPTV електронске мреже ПМУ НД САТ, Рашка, због не плаћања накнаде за пружање медијске услуге као и ПМУ Радио Нишава 103,1 због одузимања дозволе за коришћење радио фреквенцијског спектра од стране Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге.

Back to top