Навигација

Одлуке са 233. редовне седнице Савета Регулатора

Савет Регулаторног тела за електронске медије на седници одржаној 28. децембра 2021. године изрекао је две мере упозорења пружаоцима медијских услуга ТВ Пинк и Nacionalnoj Happy TV.

ТВ Пинк изречена је мера упозорења због емитовања програмског садржаја објављеног у емисији „Тема дана“ у којој је гостовао Драгослав Бокан, који је у супротности са чланом 51. Закона о електронским медијима и члана 27. став 1. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга.

Nacionalnoj Happy TV је изречена мера упозорења због емитовања програмског садржаја објављеног у емисији „После ручка“ којим су повређене одредбе члана 29. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга које се односе на заштиту права на приватност.

Савет Регулатора је разматрајући представку Бироа за друштвена истраживања против председнице Савета Оливере Зекић, утврдио да нису повређене одредбе Кодекса понашања чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије.

Утврђена је Листа подносилаца пријавa на Јавни конкурс за издавање дозволе за пружање медијске услуге радија путем аналогног преноса за зону покривања Рр 20 (Сомбор, Апатин).

Донета је и одлука о подношењу захтева за покретање прекршајног поступка против ПМУ Nacionalnа Happy TV, ТВ Б92, ТВ Прва и ТВ Пинк због неправилности у вези са Законом о оглашавању за месец новембар 2021. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1015/Rem_logo.png
Back to top