Навигација

НОВА С прекршила изборну тишину

Нова С је дана 01. априла 2022. године прекршила изборну тишину приказивањем изборног програмског садржаја у емисији информативног програма „Међу нама“. 
У емисији је приказан разговор са Биљаном Стојковић, кандидаткињом коалиције „Морамо“ за председницу Србије, у трајању око 30 минута. Током разговора емитован је и кајрон предизборног садржаја. 
У истом програмском садржају објављене су и изјаве Александра Јовановића Ћуте и Милана Турањанина (потписаних као „коалиција „Морамо“), Миодрага Станковића („Ајмо људи“), Јелене Милошевић  („Уједињени за победу Србије“), Тамаре Миленковић Керковић (Српски покрет „Двери“), Јанка Веселиновића („Уједињена опозиција Србије“), Миољуб Мајсторовић (оснивач СНС у Чачку).
Савет Регулаторног тела за електронске медије је на својој седници, утврдио да је таквим приказивањем програмског садржаја, 48 сати пре дана гласања, учињена повреда члана 6 става 3 Закона о избору народних посланика.
Савет Регулаторног тела за електронске медије налаже телевизији НОВА С да прекине са приказивањем изборних програмских садржаја за време изборне тишине. 

Савет Регулаторног тела је донео одлуку да о уоченом кршењу изборне тишине од стране НОВЕ С обавести и надлежно регулаторно тело у Луксембургу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1056/logo-sr_2x-696a22771910f2eff5bf14eae792adf13b2c442da797655fe558ff50c3a4d0f9.png
Back to top