Навигација

Обавештење кабловским операторима о обавези прибављања дозвола за сва физичка или правна лица која намеравају да започну са кабловским или сателитским емитовањем радио или телевизијског програма

Обавештавамо Вас да Вам је 15. јуна 2011. године достављено јавно саопштење Савета Републичке радиодифузне агенције о обавези свих физичких или правних лица која намеравају да започну са кабловским или сателитским емитовањем радио или телевизијског програма на подручју Републике Србије.
Подсећамо Вас да је у саопштењу наведено да физичка или правна лица која намеравају да започну са кабловским или сателитским емитовањем програма могу то да учине уколико су претходно прибавили дозволу за кабловско или сателитско емитовање у поступку који се води пред Републичком радиодифузном агенцијом, сходно члану 40. Закона о радиодифузији.
Ово саопштење је објављено у „Службеном гласнику РС“ бр. 45/11 од 21.06.2011. године.
Обзиром да је од момента објаве саопштења до данас уочено емитовање ТВ програма у кабловско-дистрибутивним системима, а за које Агенција није издала дозволу за кабловско или сателитско емитовање програма, то Вас обавештавамо још једном да кабловски оператор не може да започне са дистрибуирањем телевизијског или радио програма уколико претходно није прибављена дозвола за кабловско или сателитско емитовање, сходно члану 40. Закона о радиодифузији.
За све додатне информације Агенција Вам стоји на располагању.

Републичка радиодифузна агенција
Председник Савета
Епископ јегарски др Порфирије (Перић)

 

Back to top