Навигација

Саопштење Савета поводом Јавног конкурса и пристиглих представки

Савет Републичке радиодифузне агенције је на седници одлучио да дозвола не буде издата ниједном од два подносиоца пријава на Јавни конкурс за издавање дозволе за емитовање програма на националном нивоу.
Гласање на седници је било тајно и сваки од кандидата – ТВ Нова.РС и ТВ Коперникус – добио је по четири гласа, а за доношење одлуке о издавању дозволе било је потребно пет гласова.
На седници су разматране представке изборне листе „Двери“. Савет РРА је констатовао да се од тренутка када је позвао емитере на изјашњење по овом питању заступљеност ове изборне листе знатно повећала код свих емитера.
Савет РРА и даље налаже емитерима да строго воде рачуна о равномерној заступљености свих учесника у изборном процесу на њиховим програмима.
Чланови Савета РРА обавили су и разговор са представником телевизије „Палма плус“ и упозорили га да енормним фаворизовањем једне изборне листе на свом програму озбиљно крши Закон о радиодифузији и Опште обавезујуће упутство за понашање емитера у току предизборног периода.
Савет РРА је наложио ТВ „Палми плус“ да до краја изборног процеса усклади свој програмски садржај, тако да сви учесници у изборном процесу буду равномерно заступљени и нагласио да ће његов програм бити под континуираним мониторингом стучних служби Агенције током трајања предизборне кампање.


Савет РРА

Back to top