Навигација

Одлуке са 223. редовне седнице Савета Регулатора

Савет Регулаторног тела за електронске медије је на 223. редовној седници одржаној дана 23. фебруара 2021. године изрекао је мере упозорења ПМУ Nacionalnoj Happy TV и ТВ Инфо 24 плус због емитовања садржаја који се односе на магију, прорицање судбине, тумачење хороскопа и сл., супротно одредби члана 24. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга, уз обавезу да ПМУ овакве програмске садржаје не емитују у било ком сегменту програма.

На истој седници Савет је изрекао мере упозорења ПМУ Nacionalnoj Happy TV и Првој због непоштовања одлуке Савета о начину објављивања раније изречених мера тим пружаоцима медијских услуга.

Одузете су дозволе за пружање медијске услуге путем кабловске, сателитске и IPTV електронске мреже ПМУ ТВ БК и Телевизији Хан на њихов захтев као и ПМУ Радио Пингвину 107,2 и Мега радију 99,9 због престанка постојања правног лица.

 

Покренут је поступак изрицања мера предвиђених Законом о електронским медијима према ПМУ Nacionalnoj Happy TV због непоштовања одредбе члана 29. Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга, односно због непоштовања претпоставке невиности кривично гоњене особе која је тема емисије „Добро јутро“ емитована 30. јануара 2021. године.

Донета је одлука о подношењу захтева за покретање прекршајног поступка против ПМУ Nacionalnа Happy TV, ТВ Б92, Прва и ТВ Пинк због неправилности у вези са Законом о оглашавању за месец децембар 2020. године као и за ПМУ ТВ Инфо 24 плус због непоступања по налогу Регулаторног тела за електронске медије за достављање снимака програма.

Back to top